De dolfijngroep: zorg voor (hoog) begaafde kinderen

Binnen iedere basisschool zijn kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Voor kinderen die moeite hebben om het dagelijks onderwijs te volgen is deze zorg binnen onze scholen al jarenlang prima geregeld.  Maar ook voor begaafde kinderen biedt TriVia al vanaf 2009 in zogenaamde dolfijngroepen aanvullende begeleiding.
 
We hebben gekozen voor de benaming dolfijngroep. Een dolfijn is immers een intelligent, speels, gevoelig en sociaal dier. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke kenmerken van de kinderen uit onze doelgroep: begaafde kinderen die naast het basis aanbod in de eigen groep behoefte hebben aan verdieping en verbreding. Wij organiseren in de dolfijngroep de noodzakelijke begeleiding voor deze kinderen.

Op dit moment zijn er dolfijngroepen op de volgende scholen: De Kandelaar in Ameide, De EbenhaŽzerschool in Benschop, De Regenboog in Boven-Hardinxveld, De Ichthusschool in Hardinxveld -Giessendam, De School met de Bijbel in Hei-en Boeicop De Regenboog in Lopik (i.c.m. De Eben-HaŽzerschool in Jaarsveld en de ImmanuŽlschool in Lopikerkapel), De Rank in Meerkerk, Het Fundament in Nieuwland, De Eben-HaŽzerschool in Polsbroek (i.c.m De SamuŽlschool in Polsbroekerdam), De Noachschool in Schoonrewoerd en Herťdium in Zijderveld.

Ongeveer twee uur in de week bezoeken ze de dolfijngroep, met meestal twee of drie jaargroepen tegelijk.  Afhankelijk van de begeleiding die nodig is, is deze groep niet groter dan 10-18 kinderen. De kinderen krijgen les van een speciaal voor deze groep aangestelde leerkracht, die is gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid of daarvoor wordt opgeleid.

Meer informatie:
  • Klik hier voor informatie over de dolfijngroep
  • Klik hier voor informatie over de pilot bovenschoolse delfinogroep